Az olasz kávé világhírű, efelől nincs kétség. Egy igazi erős, olasz feketekávé azon kívül, hogy elűzi a fáradtságot, igazi gasztronómiai élmény is lehet. A Caffé Perté nagy választékban kínál különböző, tradícionális olasz kávékat, melyeket akár kényelmesen, otthonról is kiválaszthat és megvásárolhat webáruházunkból.

Egy erős reggeli kávé vagy egy lágyabb délutáni ital? Hangulatunknak, ízlésünknek megfelelően többféle kávéitalt készíthetünk. Ahhoz, hogy a kávézás élménye teljes legyen, érdemes tudatosan választani az elkészítési módok közül. A következőkben bemutatjuk a legalapvetőbb kávéitalokat és ismertetjük azokat a legfontosabb tudnivalókat, amelyek segítenek a tökéletes elkészítésükben.

 

Espresso

Espresso kávé
forrás: http://www.rohebohnen.de/

Ahhoz, hogy átélhessük az igazi “espresso-élményt”, érdemes jobban megismerni, hogyan és miből készül ez a kávéital. Talán ez a kávé legismertebb elkészítési módja, mégsem születik két egyforma. Habár az espresso megalkotása meghatározott folyamat, a kávészemek származási helyétől, azok pörkölésétől és a kávéfőző fajtától függően egészen különböző eredményt érhetünk el.

De mi is az az “espresso” vagy presszó kávé? Az espressoelnevezése olasz eredetű és az elkészítés gyorsaságára utal. Kb. 30-35 ml zamatos, krémes, barna színű ital bársonyos habbal a tetején, amit “cremának” hívunk. Az igazi olasz espresso forráspont alatt (90-96°C) készül, miközben a vizet egészen pontosan 9 bar nyomáson préselik át a gondosan kiválasztott, finomra őrölt kávén. A folyamat 20-22 másodpercbe telik, ami azért fontos, mert a túl rövid vagy a túl hosszú főzés teljesen más összetételű és erősségű kávét eredményez.

A klasszikus olasz presszó szerelmeseinek Bar Oro szemes kávénkat ajánljuk, amely egy kiváló minőségű arabica kávészemekből, különleges pörköléssel készült kávé.

 

Ristretto kávé
forrás: http://www.cafekristo.com/

Ristretto

Habár a ristretto egy kevésbé népszerű elkészítési mód, érdemes tudni mi különbözteti meg az espresso-tól. A ristretto kávé rövidebb, kb. 20 ml, de fontos, hogy nem a víz mennyiségének változtatásával, hanem a darálási finomság növelésével készítik. Ennek következtében erőteljesebb aromával, sűrűbb állaggal rendelkezik a presszó kávénál. A ristretto rövidségét a crema teszi tökéletessé, ezért Bar Argento kávénkat ajánljuk hozzá, aminek krémes állaga és sűrű habja teszi még izgalmasabbá az élményt.

 

 

Americano kávé
forrás: http://www.teasvscoffees.com/

Americano

Az americanót azoknak ajánljuk, akik “hígabban” szeretik a kávét. A forró vizet nem utólag adjuk hozzá, hanem a főzés előtt öntjük a csészébe. Hasonló eredményt érhetünk el akkor is, ha eleve több vízzel főzzük le, az így készült kávét lungónak nevezzük. Az americano, hosszúsága miatt egy könnyedebb kávéital, de hogy még kellemesebbé tegye, válassza hozzá Gran Bar Rosso szemes kávénkat. A gondosan összekevert arabica és robusta kávészemek találkozásából született kávét leginkább a különleges ízvilágot kedvelő fiatalok részére ajánljuk.

 

 

Cappuccino
forrás: http://www.tumblr.com

Cappuccino

A cappuccino a kávé egy igazán közkedvelt formája, melynek elkészítési szabálya egyszerű. Három összetevő szükségeltetik hozzá, mégpedig krémes espresso, habosított tej (60-70°C) és tejhab, melynek aránya egyenlő. A cappuccino az olasz kultúrában egy reggeli ital, amelyet speciális csészében, péksüteménnyel együtt szervíroznak. Caffé Perté Nero Arabica kávénk olyan prémium minőségű, 100%-ban arabica kávé, amely kifinomult aromájával igazán magas szintre emeli a cappuccino által nyújtott élményt.

 

 

Latte Machiato kávé
forrás: http://coffee-type.blogspot.hu/

Latte Machiato

A latte machiatónak már a látványa is élmény, ha igényesen készítik el. Nagy méretű, hosszú pohárba tejhabot öntünk, melynek az aljára leülepedik a forró tej, erre óvatosan rácsurgatjuk az eszpresszót, mely befolyik a tejhab és a forró tej közé, egy háromrétegű (tejhab, eszpresszó, tej) italt eredményezve. A latte machiato egy hosszú, kávéházi beszélgetéshez tökéletes választás lehet. Ha mi magunk szeretnénk elkészíteni, Espresso Italiano Bar Caffeterie-t ajánljuk, ami csokoládés, fűszeres jegyei miatt tökéletesen megállja helyét egy tejes italban is,

 

 

A Caffé Perté célja, hogy olyan kiváló minőségű kávét kínáljon, amely bármely elkészítési módsorán biztosítja az igazi olasz “kávé-élményt”. Érdemes figyelmet szentelni a kávé típusára, hogy a kívánt eredményt érjük el. A különböző válogatás és pörkölés lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja a számára legideálisabb kávét, legyen szó egy karakteres espressóról vagy egy lágyabb cappuccinóról. Tekintse meg teljes kávékínálatunkat!