A kávé világa

Öt kávékultúra

A kávé készítésének technikája, a szemek pörkölése és az ízvilág alapján a világon öt kávékultúrát különböztetünk meg egymástól: a török-arabot, a bécsit, a németet, az amerikait és az olaszt. Ez utóbbi képviselője a Caffé Perté, amely e kultúra minden elemét igyekszik közvetíteni Magyarországon is.

Az olasz kávé

Az olasz kávé jellemzően sűrű, erős és rövid. Ennek oka leginkább az éghajlatban keresendő. Az itáliai félszigeten ugyanis szinte állandóan tűz a nap és 40 fok közeli a hőmérséklet. A fülledt meleg elálmosít és fásulttá tesz, az olaszok viszont szeretnek aktívak maradni. Ennek megfelelően az itteni kávé ébren tart. Nemcsak erejével, hanem ízével és illatával is.

Az olasz kávé másik jellegzetessége a speciális technológia, amivel a kávét, az eszpresszót készítik. A professzionális kávégépek kialakításában, fejlesztésében az olaszok meghatározó szerepet játszottak. A Caffé Perté ennek megfelelően fontosnak tartja, hogy a legjobb olasz technológiát itthon is elérhetővé tegye a kávézók és a kávé szerelmesei számára. Az általunk forgalmazott Faema kávégépek valóban a technológia csúcsát képviselik.

Az olasz kultúra harmadik jellegzetessége a bár. A kávézás helyszínei Itáliában elsősorban a kávébárok, valamint a szabadtéri üldögélésnek helyet adó kávéházi teraszok. Olaszországban az utca, a kávézó találkozóhely (fórum) és “nyárilak”, az otthon sajátos meghosszabbítása egyben. A nyári hónapokban az emberek szinte kiköltöznek az utcákra, a kávéházak, éttermek teraszaira.

A Caffé Perté ennek megfelelően kizárólag kávéházak beszállítója Magyarországon. Hazánkban már több ezer vendéglátóhelyen: bárban, kávéházban és étteremben hódolhat az olasz eszpresszó és egyéb kávéitalok iránti szenvedélyének. A Perté szinte mindenhova eljuttatja kiváló minőségű prémium kávéit és az ezek elkészítéséhez szükséges technológiát és szakértelmet.

Ha még nem találkozott a Pertével, látogasson el valamelyik partnerünkhöz és kóstolja meg kávékülönlegességeinket!
Vigyázzon! Függősséget okoz!

 

A kávé világa - A kávé története
A kávé világa – A kávé története

 

Post author